Nejlepší domácí guláš s velmi rychlou přípravou

Pro 3, 2014
7224 přečtení

Dámy stává se Vám, že se ráno probudíte a přemýšlíte co uvaříte dnes k nedělnímu nebo všednímu obědu či večeři?

Přemýšlíte jak se říkat „za málo peněz, uvařit hodně muziky“ ? Máme pro Vás další z našich skvělých receptů. Recept pochází přímo od Naší redaktorky Martiny, která se velmi těší jak Vám bude chutnat.

Rychlý domácí guláš, jak ho tedy připravíme?

 

Co budeme potřebovat?

1-2 houskové knedlíky dle počtu strávníků

500g hovězího masa – doporučujeme kližku (na guláš nejměkčí maso)

2 velké cibule v celku

1 velká červená paprika

1dcl oleje na smažení – doporučujeme řepkový (nejlepší poměr omega 3 a 6, nejvyšší bod teploty)

a jako malé překvapení 1 sáček Vitana základ do omáček – Tradiční guláš

Cenová kalkulace:

Knedlík 15,-Kč

500g hovězí kližky lze i levnější maso 60,-Kč

2 cibule 10,-Kč

1 paprika 10,-Kč

1dcl oleje 3,-Kč

Sáček tradiční guláš 25,-Kč

Přibližné celkové náklady dle ceníku supermarketu 125,-Kč (4-6 porcí jídla)

Postup přípravy:

Hovězí maso si očistíme od přebytečných šlach, dle naší chuti. Maso nakrájíme na cca 1-2 cm kousky dle libosti. Nezapomeňte, že se maso po uvaření stáhne a zmenší svůj objem. Pokud máme maso očištěné a nakrájené, vezmeme velký hrnec do kterého později budeme moci přidat 1-2 litry vody. Maso si osolíme a opepříme to dodá masu výraznější chuť. Hrnec dáme na plotnu a přidáme olej, jakmile vidíme, že je olej dostatečně rozpálený přidáme maso. Maso zprudka opečeme aby se zatáhlo a veškerá chuť tak zůstala zachována. Během pečení masa si nakrájíme 1 cibuli (můžeme i na kolečka, budeme vařit 60 minut a cibule se krásné zavaří do guláše) 1 papriku (můžeme také na větší kousky) a v 500ml teplé vody si rozmícháme balíček na přípravu tradičního guláše. Pokud se nám maso krásně zatáhlo a opeklo, může odstranit přebytečné množství oleje, které nechceme do guláše (POZOR! hrnec nemyjeme abychom zachovaly chuť masa) Po té do tohoto hrnce s opečeným masem nalijeme obsah sáčku s vodou a dolijeme dle libosti 0,5 – 1 litr vody podle toho kolik chceme mít omáčky ( Doporučujeme 1 litr, přeci jenom budeme Vařit 60 minut a voda se nám odpaří). Přidáme také nakrájenou cibuli a papriku, vše promícháme a na mírném ohni (pokud máte indukci 5-6 stupeň) vaříme 60 minut za občasného míchání tak aby se nám guláš nepřipálil. V blížícím se konci vaření nakrájíme zbylou cibuli na kolečka a opečeme do zlatova dle naší chuti. Po uvaření přidáme knedlíky vařené v páře a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Recept jsme osobně vyzkoušeli  a za nás, můžeme jen doporučit.

  • Jak se Vám líbí tento recept?
Hodnocení uživatelů: 5.0 (1 hlasů)
Posílám