Tvarohový Velikonoční beránek

Recept – Tvarohový Velikonoční beránek

Bře 30, 2015
8924 přečtení

Jako každý rok se blíží svátky, kdy si připomínáme z mrtvých vstání Ježíše Krista (velikonoce). Ať už jste či nejste věřící, určitě také chystáte nějakou výzdobu v rámci které budete připravovat mazanec, barvit vajíčka a péct beránka. A právě pro ty z Vás, kteří milují tvarohové dezerty, jsme si připravili famózní recept na tvarohového beránka. Takže pojďme na to!

Budete potřebovat:

* 4x vejce

* 250g cukru krupice

* 250g másla

* 250g měkkého tvarohu (můžete vyzkoušet i 500g tvarohu – beránek je mazlavější a u nás měl velký úspěch)

* 250g polohrubé mouky

* 1x prášek do pečiva

* 1 lžička vanilkového extraktu

Celý recept je velice jednoduchý. Nejdříve si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Poté si v druhé misce vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne pěna. Poté přidáme tvaroh, změklé máslo a vanilkový extrakt. Vše postupně promícháváme. Nakonec přidáme směs mouky a prášku do pečiva a opět důkladně promícháme. Pokud chcete, můžete ještě přidat např. rozinky. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na cca 185 – 190 °C po dobu zhruba 40-ti minut. Doba pečení je závislá na typu trouby. Pro jistotu, než beránka vyndáte z trouby, zkuste do něj píchnout špejlí a pokud je špejle čistá, beránek je hotov. Až beránka vyklopíte z formy, můžete jej ozdobit mašlí a na oči můžete použít rozinky nebo hřebíček.

Recept nám zaslala paní Martina H. z Českých Budějovic, které velmi děkujeme.