Novinky Recepty

Recept – Tvarohový Velikonoční beránek

Tvarohový Velikonoční beránek

Jako každý rok se blíží svátky, kdy si připomínáme z mrtvých vstání Ježíše Krista (velikonoce). Ať už jste či nejste věřící, určitě také chystáte nějakou výzdobu v rámci které budete připravovat mazanec, barvit vajíčka a péct beránka. A právě pro ty z Vás, kteří milují tvarohové dezerty, jsme si připravili famózní recept na tvarohového beránka. Takže pojďme na to!

Budete potřebovat:

* 4x vejce

* 250g cukru krupice

* 250g másla

* 250g měkkého tvarohu (můžete vyzkoušet i 500g tvarohu – beránek je mazlavější a u nás měl velký úspěch)

* 250g polohrubé mouky

* 1x prášek do pečiva

* 1 lžička vanilkového extraktu

Celý recept je velice jednoduchý. Nejdříve si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Poté si v druhé misce vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne pěna. Poté přidáme tvaroh, změklé máslo a vanilkový extrakt. Vše postupně promícháváme. Nakonec přidáme směs mouky a prášku do pečiva a opět důkladně promícháme. Pokud chcete, můžete ještě přidat např. rozinky. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na cca 185 – 190 °C po dobu zhruba 40-ti minut. Doba pečení je závislá na typu trouby. Pro jistotu, než beránka vyndáte z trouby, zkuste do něj píchnout špejlí a pokud je špejle čistá, beránek je hotov. Až beránka vyklopíte z formy, můžete jej ozdobit mašlí a na oči můžete použít rozinky nebo hřebíček.

Recept nám zaslala paní Martina H. z Českých Budějovic, které velmi děkujeme.

Magazín pro ženy

Magazín pro ženy

About Author

Leave a comment

Mohlo by se vám také líbit

Novinky Rodina

Vánoční tradice – Stále jsou součástí Vašich vánoc?

Vánoční tradice – 1. Pouštění skořápkových lodiček po vodě Také si matně vzpomínáte, jak jste jako malé děti pouštěly po
Novinky

Přemýšlíte jak vymalovat pokoj, ale stále se nemůžete rozhodnout?

Víte, jakou barvou vymalovat jednotlivé pokoje pro útulný domov? Také občas přemýšlíte, že by ty zdi, na které denně koukáte,