V hlavní roli pudink aneb recepty z dobrého pudinku

Úno 8, 2015
5257 přečtení

Dámy, už prostě nemáte žádnou fantazii a nejste schopny vymyslet nějaký dobrý recept, který by uspokojil Vaše chuťové pohárky? Vyhledali jsme pro Vás tři jednoduché recepty, kde hlavní roli hraje klasický práškový pudink.

BEBE PUDINKOVÉ ŘEZY

Na přípravu budete potřebovat:

* 1 vanilkový pudink,

* 250 ml mléka,

* 125 g másla,

* 100 g cukr moučka,

* 1 x x tvaroh měkký ve vaničce (tučnost ponecháme na Vás – my použili odtučněný),

* 1 x bebe sušenky bílé,

* 1 x bebe sušenky kakaové.

Nejdříve musíte uvařit pudink, a to podle návodu na obalu, akorát s 250 ml mléka. Pudink po uvaření nechte vychladnout. Poté si připravte máslo, cukr, tvaroh. Nejdříve utřete máslo s cukrem do pěny, poté přidejte tvaroh a následně takové množství vychladlého pudinku, aby konečná konzistence byla podobná hustšímu krému. Tímto krémem spojujte bebe sušenky do řady, střídavě spojujte kakaové a vanilkové kusy a nakonec potřete krémem i strany dezertu. Vše dejte na noc do lednice a poté už si jen vychutnávejte tuto rychlou dobrotu.

BÁBOVKA Z PUDINKU

* 2x hrnek polohrubé mouky,

* 1x hrnek mléka,

* 1x hrnek cukru moučky,

* 1x prášek do pečiva,

* 2 ks vejce,

* ½ hrnku oleje,

* Holandské kakao,

* 1x vanilkový pudink,

* 500 ml mléka,

* 2 lžíce cukru.

Z polohrubé mouky, mléka, moučkového cukru, prášku do pečiva a vajec vytvořte těsto. Nejdříve smíchejte tekuté a zvlášť suché podíly, poté je spojte dohromady. Následně dejte polovinu těsta stranou a přidejte cca 2 lžíce holandského kakaa na obarvení těsta. Vanilkový pudink uvařte podle návodu na obalu. Připravte si vymazanou a vysypanou formu na bábovku. Pokud máte těsto, uvařený pudink a připravenou formu, začněte vrstvit hmoty v následujícím pořadí: nejdříve na dno bábovky nalijte polovinu světlého těsta, na něj poté polovinu tmavého těsta, na tmavé těsto ještě pudink, na ten zbytek tmavého těsta a nakonec vlijeme zbytek těsta světlého. No a máte hotovo J. Pečte při 180°C zhruba 45 minut.

VÁNOČKA V PUDINKU

* 50 g máslo,

* 250 g vánočka,

* 1 L mléka,

* 2x vanilkový pudink

* 3 lžíce cukr moučka.

Nejdříve předehřejte troubu na cca 160°C a připravte si zapékací mísu, kterou vymažte máslem. Poté nakrájejte vánočku na plátky, a každý kus namažte máslem. Poté je překrojte napůl a suchou stranou položte do mísy. V trošce mléka rozmíchejte oba pudinky, poté přidejte cukr a doplňte směs zbytkem mléka. Touto směsí přelijte vánočku a pečte 35 minut.

Ohodnoťte tento recept
Hodnocení uživatelů: 5.0 (1 hlasů)
Posílám