Nejlepší domácí guláš s velmi rychlou přípravou
Dámy stává se Vám, že se ráno probudíte a přemýšlíte co uvaříte dnes k nedělnímu nebo všednímu obědu či večeři?
Přemýšlíte jak se říkat “za málo peněz, uvařit hodně muziky” ? Máme pro Vás další z našich skvělých receptů. Recept pochází přímo od Naší redaktorky Martiny, která se velmi těší jak Vám bude chutnat.
Rychlý domácí guláš, jak ho tedy připravíme?
Co budeme potřebovat?
1-2 houskové knedlíky dle počtu strávníků
500g hovězího masa – doporučujeme kližku (na guláš nejměkčí maso)
2 velké cibule v celku
1 velká červená paprika
1dcl oleje na smažení – doporučujeme řepkový (nejlepší poměr omega 3 a 6, nejvyšší bod teploty)
a jako malé překvapení 1 sáček Vitana základ do omáček – Tradiční guláš
Cenová kalkulace:
Knedlík 15,-Kč
500g hovězí kližky lze i levnější maso 60,-Kč
2 cibule 10,-Kč
1 paprika 10,-Kč
1dcl oleje 3,-Kč
Sáček tradiční guláš 25,-Kč
Přibližné celkové náklady dle ceníku supermarketu 125,-Kč (4-6 porcí jídla)
Postup přípravy:
Hovězí maso si očistíme od přebytečných šlach, dle naší chuti. Maso nakrájíme na cca 1-2 cm kousky dle libosti. Nezapomeňte, že se maso po uvaření stáhne a zmenší svůj objem. Pokud máme maso očištěné a nakrájené, vezmeme velký hrnec do kterého později budeme moci přidat 1-2 litry vody. Maso si osolíme a opepříme to dodá masu výraznější chuť. Hrnec dáme na plotnu a přidáme olej, jakmile vidíme, že je olej dostatečně rozpálený přidáme maso. Maso zprudka opečeme aby se zatáhlo a veškerá chuť tak zůstala zachována. Během pečení masa si nakrájíme 1 cibuli (můžeme i na kolečka, budeme vařit 60 minut a cibule se krásné zavaří do guláše) 1 papriku (můžeme také na větší kousky) a v 500ml teplé vody si rozmícháme balíček na přípravu tradičního guláše. Pokud se nám maso krásně zatáhlo a opeklo, může odstranit přebytečné množství oleje, které nechceme do guláše (POZOR! hrnec nemyjeme abychom zachovaly chuť masa) Po té do tohoto hrnce s opečeným masem nalijeme obsah sáčku s vodou a dolijeme dle libosti 0,5 – 1 litr vody podle toho kolik chceme mít omáčky ( Doporučujeme 1 litr, přeci jenom budeme Vařit 60 minut a voda se nám odpaří). Přidáme také nakrájenou cibuli a papriku, vše promícháme a na mírném ohni (pokud máte indukci 5-6 stupeň) vaříme 60 minut za občasného míchání tak aby se nám guláš nepřipálil. V blížícím se konci vaření nakrájíme zbylou cibuli na kolečka a opečeme do zlatova dle naší chuti. Po uvaření přidáme knedlíky vařené v páře a můžeme servírovat. Dobrou chuť.
Recept jsme osobně vyzkoušeli a za nás, můžeme jen doporučit.