Novinky Recepty

Nejlepší domácí guláš s velmi rychlou přípravou

Dámy stává se Vám, že se ráno probudíte a přemýšlíte co uvaříte dnes k nedělnímu nebo všednímu obědu či večeři?

Přemýšlíte jak se říkat “za málo peněz, uvařit hodně muziky” ? Máme pro Vás další z našich skvělých receptů. Recept pochází přímo od Naší redaktorky Martiny, která se velmi těší jak Vám bude chutnat.

Rychlý domácí guláš, jak ho tedy připravíme?

 

Co budeme potřebovat?

1-2 houskové knedlíky dle počtu strávníků

500g hovězího masa – doporučujeme kližku (na guláš nejměkčí maso)

2 velké cibule v celku

1 velká červená paprika

1dcl oleje na smažení – doporučujeme řepkový (nejlepší poměr omega 3 a 6, nejvyšší bod teploty)

a jako malé překvapení 1 sáček Vitana základ do omáček – Tradiční guláš

Cenová kalkulace:

Knedlík 15,-Kč

500g hovězí kližky lze i levnější maso 60,-Kč

2 cibule 10,-Kč

1 paprika 10,-Kč

1dcl oleje 3,-Kč

Sáček tradiční guláš 25,-Kč

Přibližné celkové náklady dle ceníku supermarketu 125,-Kč (4-6 porcí jídla)

Postup přípravy:

Hovězí maso si očistíme od přebytečných šlach, dle naší chuti. Maso nakrájíme na cca 1-2 cm kousky dle libosti. Nezapomeňte, že se maso po uvaření stáhne a zmenší svůj objem. Pokud máme maso očištěné a nakrájené, vezmeme velký hrnec do kterého později budeme moci přidat 1-2 litry vody. Maso si osolíme a opepříme to dodá masu výraznější chuť. Hrnec dáme na plotnu a přidáme olej, jakmile vidíme, že je olej dostatečně rozpálený přidáme maso. Maso zprudka opečeme aby se zatáhlo a veškerá chuť tak zůstala zachována. Během pečení masa si nakrájíme 1 cibuli (můžeme i na kolečka, budeme vařit 60 minut a cibule se krásné zavaří do guláše) 1 papriku (můžeme také na větší kousky) a v 500ml teplé vody si rozmícháme balíček na přípravu tradičního guláše. Pokud se nám maso krásně zatáhlo a opeklo, může odstranit přebytečné množství oleje, které nechceme do guláše (POZOR! hrnec nemyjeme abychom zachovaly chuť masa) Po té do tohoto hrnce s opečeným masem nalijeme obsah sáčku s vodou a dolijeme dle libosti 0,5 – 1 litr vody podle toho kolik chceme mít omáčky ( Doporučujeme 1 litr, přeci jenom budeme Vařit 60 minut a voda se nám odpaří). Přidáme také nakrájenou cibuli a papriku, vše promícháme a na mírném ohni (pokud máte indukci 5-6 stupeň) vaříme 60 minut za občasného míchání tak aby se nám guláš nepřipálil. V blížícím se konci vaření nakrájíme zbylou cibuli na kolečka a opečeme do zlatova dle naší chuti. Po uvaření přidáme knedlíky vařené v páře a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Recept jsme osobně vyzkoušeli  a za nás, můžeme jen doporučit.

Magazín pro ženy

Magazín pro ženy

About Author

Leave a comment

Mohlo by se vám také líbit

Novinky Rodina

Vánoční tradice – Stále jsou součástí Vašich vánoc?

Vánoční tradice – 1. Pouštění skořápkových lodiček po vodě Také si matně vzpomínáte, jak jste jako malé děti pouštěly po
Novinky

Přemýšlíte jak vymalovat pokoj, ale stále se nemůžete rozhodnout?

Víte, jakou barvou vymalovat jednotlivé pokoje pro útulný domov? Také občas přemýšlíte, že by ty zdi, na které denně koukáte,